Sukarnya membuat pilihan…

3 09 2008

SAYA sedang mengalami apa yang biasa pembikin filem alami (contohnya, pembikin filem seperti tetupai_xp). Jadi untuk menjadikan waktu yang terluang itu bererti di samping mengelakkan tekanan mental yang juga biasa dialami golongan ini, maka saya telah menyelinap ke laman Melati Jiwa untuk menstabilkan emosi yang terganggu. (komputer yang ‘keras’ tidak mahu diapa-apakan – tidak berfungsi semasa proses mengedit filem. Atau langsung akan hilang projeknya bila tidak sempat ‘save’).

Antara sebab kenapa saya sedang termanggu-manggu di arena ini adalah gara-gara hilang kawalan tabiat yang sepatutnya. Punca? Oh, kerja yang terlampau banyak bagi saya dan masih belum disiapkan. Maka alkisahnya bermula bila menjelma suatu makhluk yang saya beri nama ‘timbunan kerja yang membusut’. Makhluk ini sangat berbahaya untuk kesihatan mental dan fizikal seseorang manusia seperti saya.

Oh, sukarnya membuat pilihan. (tajuk lain) Sekarang saya punya dua perkara yang perlu saya putuskan. Salah satu daripadanya perlu lunas hari ini. Saya mahu siapkan hari ini! Moga harapan saya ini dimakbulkan. Jadi, saya perlu berusaha! Lain kali sahaja saya sambung tulisan di sini. – saya ini sedang berusaha! –

~ wah, seronoknya waktu bersenang-lenang tanpa perlu memerah otak ~ sekarang saya perlu fokus. Sudah tidak mahu hilang tumpuan lagi kerana terasa seperti hilang pedoman.

Moga Allah bantu kita semua. Berusaha!

-Try not to cry-


Tindakan

Informasi

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s
%d bloggers like this: